Új helyre költözés

Új helyre való költözködés esetében ha már rendelkezik bérlői biztosítással, ellenőrizze, hogy a kötvény átvihető-e az új helyre. Végigvezetik Önt a lépéseken, hogy megbizonyosodjon arról, hogy rendelkezik a fedezettel, beleértve a cím megváltoztatását és az árváltozások jelzését.

Állítsa be a segédprogramokat

Tekintse át a bérleti szerződését, hogy megtudja, mi a felelőssége az új lakásban a közművek kialakítása során. Gyakran szerepelnek benne olyan dolgok, mint a szemétgyűjtés és a víz, de előfordulhat, hogy gondoskodnia kell a gázról, az áramról, az internetről és a kábelről. Határozza meg ezeket a dolgokat korán, hogy mindennel megérkezhessen otthonába, amire szüksége van. Ez az egyik leghasznosabb tipp költözködéshez.

Módosítsa a címét

Annak ellenére, hogy manapság sok minden történik az interneten, továbbra is fontos, hogy a címe naprakész legyen. Kezdje azzal, hogy továbbítsa leveleit a postának, hogy ne maradjon le egyetlen fontos levélről vagy csomagról sem. Nem kell lehúznia magát a postára, hogy ezt elintézze – mindezt online is megteheti.

További helyek, ahol módosítani kell a címet:

  • Bankszámlák és hitelkártya-kibocsátók
  • A munkáltató nyilvántartása
  • Befektetési és nyugdíjszámlák
  • Biztosító társaságok
  • Jogosítvány
  • Orvosi rendelők
  • Előfizetések
  • Barátok és család

Végezzen egy kis környékkutatást és felderítést

Ha új környékre költözik, szánjon egy percet a praktikus dolgokra egy kis szórakozásra. Kutasson egy kicsit az új területhez. Nézze meg azokat a bárokat és éttermeket, amelyeket szívesen kipróbálna. Tekintse meg azokat a helyeket, ahol elmenhet a reggeli futáshoz. Nézze meg a közeli edzőtermeket vagy jógastúdiókat. Nézze meg, milyen élelmiszerboltok vannak a környéken, és hol vannak a tömegközlekedési útvonalak.

Döntse el, hogy szüksége van-e tárhelyre

Ha az új lakása kisebb, mint a jelenlegi, akkor előfordulhat, hogy csökkentenie kell a holmiját. Ha vannak olyan dolgok, amelyek nem férnek el, de nem bírja megszabadulni tőlük, keressen biztonságos tárolóegységet. A legjobb, ha előre egyezteti a tárolást – akár lakásba és tárolóhelyiségbe is beköltözhet ugyanazon az úton.

Béreljen profi költöztetőket

Egy professzionális költöztető cég felbecsülhetetlen értékű erőforrás, ha új helyre költözünk. A barkácsolási lépések gyakran csábítóak, de sok munkát igényelnek. Bár elsőre olcsóbbnak tűnhetnek, a költségek összeadódnak. Tegyen magának egy szívességet, és kérjen segítséget a szakértőktől. Lehet hogy a költöztetés mellett lomtalanításra is szükség lehet. Költöztetés esetében minden alkalommal sok a felgyűlemlett felesleges lom, amit nem akar senki az új helyre is átvinni.

Két költöztető férfi dobozokat pakol egy teherautóba

Egyeztessen egy megbízható helyi költöztető céggel, és állítsa be a költözés dátumát és időpontját. Béreljen fel egy garantált árat kínáló céget, hogy ne érjen meglepetés a költözés után. Fontolja meg a költségvetését és azt, hogy mit kell mozgatnia. Ha pénzt szeretne megtakarítani, próbáljon hétköznapra költözni. Hétvégén és ünnepnapokon nagyobb a kereslet a költöztetőkre, így az árak általában magasabbak.

Takarítsd ki és készítsd fel lakásodat, és mondj „viszlát”

A jelenlegi tulajdonosa valószínűleg egy professzionális költöztető céggel fog dolgozni, miután elköltözött. Ennek ellenére a legjobb, ha saját maga gondoskodik a takarításról , különösen annak biztosítása érdekében, hogy a dolgok jó állapotban legyenek, és megkapja a letétet. Vegyen fontolóra egy professzionális takarítót, aki gondoskodik az olyan bosszantó dolgokról, mint a hűtőszekrény tisztítása és a fürdőszoba súrolása.

Új helyre költözés