Kajak sikerek a tokiói olimpián

A tokiói vizeken eltöltött kemény hét után visszatér a mosoly az olimpiai legenda, Kozak Danuta arcára szombaton, miután segített a magyar női K4 500-at a harmadik aranyéremhez terelni.

Az esőben a magyarok ellőtték a korai vezetőket, Új -Zélandot, majd leküzdötték Fehéroroszország és Lengyelország kihívásait, hogy megőrizzék fojtottságukat egy olyan eseményen, amelyet 2012 óta nem veszítettek el az olimpián. Csak Kozak maradt az eredeti kvartettből.

A magyar női K4 győzelme a 34 éves Kozaknak a karrierje hatodik aranyérmét adta, ezzel a második helyre került a kenu sprint táblázatán, és egy frusztráló hetet zárt, ahol bronzot nyert a K2 500-ban, és érmet hagyott ki a K1 500.

Tisztelettel adózott csapattársainak, Csipes Tamarának, a női K1 500 ezüstérmesének, valamint Karasz Annának és Bodonyi Dórának.

„Kicsit szomorú voltam, mert nem tudtam jó versenyt csinálni a többi futamból, így kicsit csalódott voltam” – mondta Kozak.

„De a vége után meg tudtam csinálni a K4-et, és nagyon büszke vagyok a csapat minden tagjára.”

Kozak szuperasszony címkével érkezett Tokióba, miután három aranyérmet szerzett a riói olimpián, hogy kiegészítse a Londonban nyert kettőt. Rio óta édesanya lett, majd olyan sérülést szenvedett, amely komolyan elrontotta olimpiai felkészülését.

Ennek ellenére az emberek még mindig nagy dolgokat vártak nemzeti hősüktől.

„Amikor megérkeztem a játékokra, nagyon stresszes voltam, mert Magyarországon sok média azt mondta, hogy„ meg tudod csinálni, te vagy a legnagyobb magyar sportoló ” – mondta Kozak.

„. Számomra ez túl sok stressz volt. A K4 után talán most elengedhetem.

„Büszke vagyok magamra, de hálás vagyok az egész csapatomnak, a férjemnek és a családomnak, mert nélkülük nem tudnám megtenni.”

Kozak elárulta, hogy a tokiói olimpia 12 hónapos késése a javára vált, és így hagyta, hogy felépüljön az alsó hátsó sérüléséből és az izomkárosodásból a bordája.

„2020 februárjában kaptam a sérülést, és nehéz volt újrakezdeni. Ha az olimpia tavaly lenne, talán versenyezhettem volna, de három eseményt nem tudtam volna megtenni ” – mondta.

A következő olimpiáig tartó rövid szünet is Kozak javára válhat. 34 évesen és hat érmen ülve erős a kísértés a folytatásra.

De az a fájdalom, hogy ilyen sokáig távol van négyéves kislányától, a másik irányba húzza. Főleg, hogy a férje is az edzője, vagyis mindkét szülő három hete volt távol ez alkalomból.

„Szeretnék egy másik olimpián részt venni, de most szeretnék pihenni, és talán több időt tölteni a családommal” – mondta.

„A lányom négyéves. Nehéz, mert amikor edzeni mész, és a lányod azt mondja: „hé múmia, ne menj edzeni, amikor a hülye olimpiai játékok befejeződnek, játssz velem”. De nincs időd, nagyon nehéz.

– Nem hiszem, hogy még büszke lenne, mert nem érti. Lehet, hogy büszke tíz éves korában, de most csak a szüleire van szüksége. ”
Tehát elmondható, hogy szépen szerepeltek a Magyarok, de sajnos a másik nagy legenda a gödi Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor nem jutott ki.

Kajak sikerek a tokiói olimpián
Cimke: