Kezdő lépések a kerékpáros pakolással

Bárki elkezdhet kerékpározni, így mindent bemutatunk, amire szüksége van az induláshoz, majd néhányat, beleértve az útvonal kiválasztását és navigálását, a felszerelés kiválasztását és összepakolását, a kerékpár, a test és az elme felkészítését, valamint a kihívásokkal való megbirkózást.

Bármilyen élményt is keres, megtalálhatja – és valószínűleg sokkal többet is –, miközben szó szerint elteker a naplementében. A kempingfelszerelés kerékpárra kötése nem újdonság, de a kerékpárcsomagolási erőforrások és közösségek gyorsabban virágoznak, mint valaha.

Lényegében a csomagok pakolását egy többnapos kerékpártúrának tekintjük, amelynek középpontjában a kaland, a természet és a kitaposott ösvények felfedezése áll. Dobjon be sok kavicsot vagy földet, néhány festői kempinget és egy minimalista felszereléslistát – úgy tervezték, hogy a felfedezést előnyben részesítse a luxussal szemben – és ez nem kérdés. Ha már ismeri a kerékpártúrát, biztosan szüksége lesz egy tökéletes kerékpár csomagtartóra.

A kerékpárcsomagolás stílusai

A kerékpárcsomagolás három fő kategóriába sorolható: önálló, támogatott és hitelkártya. Annak ellenére, hogy időt szánunk arra, hogy szétválasztjuk és külön-külön megbeszéljük őket, az utazás egy vagy az összes stílust tartalmazhat.

Az önálló utazások az önellátás csúcsa. Általában mindent visz a kerékpárján, amire szüksége van, beleértve a konyhát és a hálószobát is, így a távoli területekre való indulás tisztességes játék. Mivel ez a legelterjedtebb kerékpáros csomagolási mód, és a legtöbb tervezést igényli, ez az az utazási stílus, amelyre összpontosítunk ebben a sorozatban.

Egyes útvonalak, vagy egyes emberek számára a támogatott utazásnak nagyon is van értelme, legyen szó akár egy barátról, aki járművet vezet az Ön felszerelésével, valakiről, aki vizet rak az Ön számára egy száraz útvonalon, vagy egy vezetett túrát egy vezetővel, SAG ( támasztó és felszerelés) kocsik, és talán még étkezési lehetőség is biztosított, hogy a napot tehermentesen tölthesse. A házilag szőtt támogatási rendszerrel való találkozás logisztikája egy megbízható földúton néha kivitelezhető, néha pedig lehetetlen, az útvonaltól függően.

Egy forgó naptárt tartalmaz vezetett kerékpáros kalandokról azok számára, akik szívesen találkoznak a piszokkal és új lovasbarátokkal. A bevezető murvás túráktól kezdve a Great Divide hegyikerékpáros útvonalon végigfutó nagyszerű kerékpáros túrákig minden megtalálható.

Ezt hívják hitelkártya-túrának – fogadókban való tartózkodás és éttermekben vagy benzinkutaknál készített készételek fogyasztása –, mert ezt csak egy hitelkártya és egy váltás ruha segítségével hajthatja végre. Még mindig nevezhető kerékpárcsomagolásnak, ha földúton utazik egyik balatoni szállodától a másikig? Nevezheted ahogy akarod! De tudd, hogy a Bikepacking Basics sorozatunk arra összpontosít, hogy segítse a versenyzőket a naplementében, önellátással, hogy a kevésbé járt úton, távol a szolgáltatásoktól, az emberektől és a járdától.

Régi kalap, új trükkök: Átmenet az útról a koszra

Ha a többnapos kerékpáros utazás újdonság számodra, nincs ok arra, hogy ne kezdje el a kerékpáros pakolással. Ha már megtett néhány járdára összpontosító kerékpártúrát, akkor van előnye, de néhány módosítást kell végrehajtania, hogy átvegye a bikepacking stílust.

A kerékpárral, felszereléssel és gondolkodásmóddal kapcsolatos néhány kulcsfontosságú változtatás segít az átállásban. Ebben a bejegyzésben talál további tippeket az országúti túrázásról a bikepackingre való áttéréshez.

A pedállal hajtott utazás magával ragadó erejének köszönhetően még egy rövid utazás is olyan érzés lehet, mint a reset gomb teljes megnyomása. Szerda délután ellovagolhat a bejárati ajtótól, és csütörtök késő délelőtt már újra munkába állhat, ha a munkarend megengedi. Egy teljes hétvége, amelyet a csillagok alatti éjszaka tarkítana, kifejezetten laza lenne. A rövid túrák fantasztikus módja a helyi ösvények felfedezésének, hasonló gondolkodású csoportok összegyűjtésének lehetetlen ütemezési rejtvény nélkül, és kalandvágyó szellemének táplálására akkor is, ha az élet mozgalmassá válik.

A legtöbb bike-packer normális ember, aki az idő nagy részében csendben végzi a dolgát közelebb az otthonához. Kavicsos utakon tekernek a város szélén a gyerekükkel egy utánfutóban, vagy néhány nap szabadságot vesznek ki a munkából, hogy egyedül menjenek el a legközelebbi nemzeti erdőben. Mindegyik nem, faj, életkor, tapasztalat és edzettségi szint, testtípus és személyiségtípus. Vad helyeket fedeznek fel, rugalmasságot építenek testükben és elméjükben, és szórakoznak.

Hozzájuk hasonlóan Önnek sem kell mindent elsajátítania az első utazás előtt! A kerékpározást legjobban lovaglással lehet megtanulni. Meglepődhet azon, hogy egy kis tapasztalattal milyen gyorsan összejönnek a lényeges dolgok.

Kezdő lépések a kerékpáros pakolással
Cimke: